вівторок, 17 березня 2015 р.


Український червоний борщ
     Інгредієнти:
  • 500 г м’яса
  • 400 г капусти
  • 400 г картоплі
  • 250 г буряку
  • по 0,5 склянки томату-пюре і сметани
  • по 1 шт. моркви і цибулі
  • 20 г свинного сала
  • 1 ст. ложка вершкового масла або олії
     Приготування
     Зварити м’ясний бульйон і процідити. Очищену моркву і буряк нарізати соломкою. Буряк тушкувати 20-30 хв, додавши при цьому жир, томат-пюре, оцет і бульйон (можна влити також хлібний чи буряковий квас – але це вже як хто полюбляє). Нарізану моркву і цибулю ледь підсмажити на маслі (або олії), змішати з підсмаженим борошном, розвести бульйоном і довести до кипіння. У приготований для борщу бульйон почергово додавати з інтервалами до 10 хв порізану кубиками картоплю, крупно різану капусту, тушкований буряк і варити все близько 30-35 хв. Вкінці додати сіль, обсмажену з борошном моркву, лавровий лист, запашний і гіркий перець і варити до 10 хв (або до тих пір, поки картопля і капуста не будуть готові). Важливо! – для смакових якостей борщу – готову страву заправити салом, розтертим з часником, додати помідори, нарізані часточками, швидко довести до кипіння, після чого одразу вимкнути! Потім бажано дати борщу настоятися протягом 15-20 хв.


Немає коментарів:

Дописати коментар